• Ukategoriseret

    Ukategoriseret (75)

  • Rødvin

    Rødvin (1)

  • Brennfleck Bacchus Cyriakusberg

    Regionen og producenten: Vinmarkerne ligger primært ved floden Main og dens bifloder, med Würzburg som regionens hovedstad.Vinene fra Franken må som (næsten) de eneste aftappes i de særlige, flade flasker, der kaldes ”Bocksbeutel”   Vin landsbyen Escherndorf ligger beskyttet af en højderyg, der i en bred bue ligger rundt om byen således, at skråningerne og byen er åben mod syd. Denne enestående beliggenhed beskytter vinstokkene om vinteren mod den kolde nord og øst vind. Og om sommeren nyder vinstokkene solens stråler som et hulspejl.   Vingården, som ligger bag bymuren midt i den historiske by Sulzfeld kan spores mere end 400 år tilbage i tiden. Siden 1998  har Susanne og  Hugo Brennfleck, som er 13. generation i den gamle vin slægt videreført driften på vingården. Vinhøsten foregå ved håndplukning, hvorved der allerede her sker en sortering af druerne, så man opnår et godt høstudbytte baseret på kvalitet frem for kvantitet. De frugtige og friske hvidvine udvikles på ståltanke, mens rødvinene udvikles på egetræsfade eller små barriques.
    Druen: Bacchus er – udover navnet på den gamle romerske vingud – en vigtig grøn tysk druesort. Sorten er fremstillet som en krydsning mellem Riesling, Silvaner og Müller-Thurgau. Den giver glimrende vine med god fylde og en let rosinagtig tone og den har et lavt syreindhold og en let muskat bouquet og eftersmag.
    Vinen: I Franken produceres nogle af de bedste Bacchus vine. Brennfleck – Bacchus – Kabinett – Sulzfelder Cyriakusberg er en frisk eksotisk og frugtagtig hvidvin med blomstret duft af hyldebær og en behagelig velafbalanceret syre. Kvaliteten er god, med både krop og friskhed.    Velegnet til: Fisk og fjerkræs retter med lyse sauce eller grøntbaseret retter. En ideel ledsager til det asiatiske køkken. Den lette sødme gør den særdeles anvendelig til lette retter og, især anvendelig som velkomst eller bare til et glas i (u)tide. Kan man lide Müller-Thurgau, kan man også blive forfalden til Bacchus.   Serveringstemperatur: Serveres afkølet. 9-12° C.

    Tilbage til oversigt /smagskasse

    Kategori: