• Ukategoriseret

  Ukategoriseret (84)

 • Mousserende

  Mousserende (1)

 • Rødvin

  Rødvin (7)

 • Chanzy Bourgogne Clos Michaud Pinot Noir 2017

  Domaine Chanzy er beliggende i Bouzeron lidt nord for Rully og blev grundlagt i 1830. Med opkøb af prestigiøse og nøje udvalgte marker igennem årene ejer huset nu i alt 32 ha. – placeret i Côte de Nuits, Côte de Beaune og Côte Châlonnaise. Det er den unge og dynamiske Jean-Baptiste Jessiaume, der er direktør og sætter kursen. Jean-Baptiste blev i 2012 kåret til den bedste unge vinmager i Côte de Beaune, og han har således en lysende fremtid foran sig.

  chanzy_bouzeronSamarbejdspartneren ”Olma Fund” tilfører Domaine Chanzy den tilstrækkelige kapital til at være en førende producent i Bourgogne og sikrer endvidere også fremtidige investeringer i mark og kælder. ”Olma Fund” investerer også i luksusprodukter – lige fra luksushoteller og vingårde til kaviar og privatfly. Han og Jean-Baptiste ser begge et kæmpe potentiale i Domaine Chanzy takket være ikke mindst deres fantastiske marker, der bl.a. omfatter Echezeaux, Vosne-Romanée, Chambertin, Bonnes Mares og Bâtard-Montrachet.

  chanzy_jean_baptisteFamiliemedlemmet til Jean-Baptiste, Pascal Jessiaume, er ønolog på ejendommen, og med 37 forskellige vine/marker, er der rigeligt at se til. Domaine Chanzy bevæger sig med hastige skridt hen imod 100% økologi på samtlige markbesiddelser. Ud over det store økologiske fokus spiller huset også Mozart-musik for vinene under gæringen. Studier har nemlig vist, at netop den musik giver flotte lydbølger/resonanser i vand, og da vin indeholder ca. 80% vand, giver det mening. Jean-Baptiste synes således at kunne konstatere markant større renhed, aroma og præcision i vinene.

  Tilbage til menu

  Kategorier: ,