• Ukategoriseret

    Ukategoriseret (75)

  • Rødvin

    Rødvin (1)

  • De Vantino Chardonnay Puglia (Italien)

    Årgang: 2012
    Område: Apulien – Puglia – Salento
    Druetyper: Chardonnay
    Henlæggelse: Drikkemoden nu.
    Regionen og producenten: Vinområdet Salento ligger som det sydligste vinområde på den Italienske støvle hæl, lige syd for Brindisi, der bl.a. er kendt for sine færgeoverfarter til Grækenland.
    De Vantino er produceret af en af de bedste producenter i Apulien – Puglia, og på det nærmeste vælter sig i gode anmeldelser både i Italien og internationalt, takket været blandt andet Winemaker Sig. Pellegrino.
    Druerne: Meget populær hvidvinsdrue med klassisk tilhørsforhold til Bourgogne Frankrig. Dyrkes nu i mange andre lande. Har en karakteristisk “fedme”, mest markant i de oversøiske lande, mindst i det nordligste Bourgogne. Chardonnay er den mest udbredte og beplantede grønne druesort i verden. Den store udbredelse giver store geografiske forskelle, som svinger lige fra lyse knastørre vine, til fede ferskengule af slagsen – et ganske imponerende spænd for samme druesort. Udbredelsen skyldes to ting, dels giver den næsten altid gode resultater og dels kan den plantes næste overalt på kloden, lige fra det ørkenvarme Australien til det køligere Nordfrankrig.
    Chardonnay er en lille grøn drue der modner tidligt, men på trods af druens ringe størrelse kan den give et ganske godt høstudbytte. Selvom druen giver et højt høstudbytte og den er forholdsvis nem at have med at gøre, kan der skabes fremragende vine på den. Den forbindes normalt med æbler og nyslået hø, men den indeholder så mange smagsstoffer, at den kan blive til hvad som helst. Smagsstoffer der også findes i bl.a. hindbær, vanille, tropiske frugter, ferskner, tomater, tobak, te og rosenblade
    Fremstilling: Efter en let presning gærer vinen i rustfrie stål beholdere ved
    17 – 18 grader i 15 – 20 dage. Herefter opbevares vinen i specielle ståltanke ved
    en kontrolleret temperatur på 18 – 20 grader indtil den skal på flaske.
    Vinen: En vin med en delikat og elegant bouquet med et hint af frisk frugt.
    Flot strågul farve.
    Velegnet til: Vinen er yderst velegnet til forretter, fisk, lyst kød og fjerkræ, men prøv den også som en forfriskende aperitif.
    Serveringstemperatur: 8-10 ° C

    Tilbage til oversigt /smagskasse

    Kategori: