• Ukategoriseret

    Ukategoriseret (75)

  • Rødvin

    Rødvin (1)

  • Eremus Ribera Del Duero Reserva 2005

    Siden år 2000 har de tre søskende, Lina, Alejandro og Fernando drevet bodegaen Bodegas Pa-ramo Arroyo“. Markerne med de gamle vinstokke var der i forvejen, men i faderens tid blev der ikke fremstillet vin. Druerne blev solgt til større bodegaer som f.eks. nærmeste nabo i Pe-drosa, Bodegas Hermanos Perez Pascuas, hvis marker ligger klods op ad Paramo Arroyos. I 2000 stod produktionsbygningerne færdige og produktionen af egen vin kunne begynde. Lige fra starten blev der gjort foranstaltninger til en total omlægning til økologisk dyrkning. Siden 2003 har hele produktionen været certificeret økologisk. Man har på bodegaen desuden i et par år produceret økologiske vine helt uden tilsætning af svovl.

    Der håndhøstes og de høstede druer transporteres i små 15kg kasser til bodegaen, hvor de sor-teres yderligere på sorteringsbordet inden de kommes i ståltanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted ved en temperatur på 25ºC. Denne proces varer mellem 15 og 20 dage. Den ma-lolaktiske gæring finder sted i december, og i januar hældes færdiggærede vin på amerikanske og franske egefade, hvor de tilbringer 20 måneder (årgang 2005) inden de tappes på flasker. Intens og brilliant farve.
    Intense aromaer af moden frugt, kompot, chokolade og balsamico. I smagen rund og fyldig.
    Går godt sammen med rødt kød (oksekød og vildt), kraftige gryderetter, stærk ost. I Ribera del Duero ville man såmænd også kunne finde på at servere den til søde kager.
    Anbefalet serveringstemperator: 16-17 ° C
    Alkohol: 14,5% vol.

    Tilbage til oversigt

    Kategori: