• Ukategoriseret

  Ukategoriseret (75)

 • Rødvin

  Rødvin (1)

 • Unger Grüner Veltliner (Østrig)

  Petra Ungers vinmarker ligger på begge sider af floden Donau i Kremstal regionen. På sydsiden, indeholder det solbeskinnede plateau under det berømte Abbey of Göttweig, de fleste af vinmarkerne. Jordbunds for­holdne er kalkholdig sandet lerjord med lag af gamle flodaflejringer. Disse betingelser tilbyder ideelle forhold for vinplanter og deres dyrkning kan spores tilbage til det 10. århundrede e.Kr. Vindyrkning i dette traditionelle område med gamle område navne som Gottschelle, Oberfeld, Fuchaberg eller Zellerkreuz tillader Petra Unger at kombinere århundrede gamle viden og de nyeste videnskabelige resultater til fuldt ud at realisere sine vine.

  Grüner Veltliner er en hvid druesort til fremstilling af vin i Østrig og Tjek­kiet, men næsten ingen andre steder. Grüner Veltliner kan dateres tilbage til det romerskerige, men navnet forekommer først i midten af det 19. århundrede. Tidligere var druen kendt som Grüner Muskateller.

  Skinnende gul farve. I næsen er der livlige aromaer af modne, saftige pærer, pink grapefrugt, grønne peberfrugter og hvid peber. De forskellige aromaer fortsætte i smagen og er båret af en elegant krop. En blid men frisk sylighed ledsager frugt-aromaer til en meget Veltliner-typisk finish.

  Perfekte ledsager til fisk og skaldyr. Men også til kød,

  Tilbage til oversigt /smagskasse

  Kategori: